Snorker kæresten? Her er 5 tips til en bedre nats søvn for jer begge

Søvn er en meget vigtig del af livet, da det har meget at skulle sige på ens humør, men også kroppen. Dog kan der være mange ting, der er med til at påvirke søvnen negativt. Dette kan især være snorken. Hvis din kæreste snorker, kan det have en stor indflydelse på hvordan din og deres søvn er. Det er derfor nogle gange nødvendigt at finde en måde at stoppe eller mindske hyppigheden af snorken. 

Men hvordan stopper man snorken? Der er flere ting du kan gøre for at stoppe, eller mindske snorken, og derved kan både du og din kæreste få en bedre natsøvn. Her er 5 tips til hvad du kan gøre for at få en bedre natsøvn, hvis kæresten snorker. 

1. Snorkeskinne 

Hvis kæresten snorker kan du anskaffe en snorkeskinne. Dette er med til at stoppe eller mindske snorken. En snorkeskinne former sig efter din kærestes tænder, og skubber underkæben frem. Dette gør at der er mere plads i svælget. Snorke sker grundet pladsmangel i svælget. Så hvis din kæreste snorker, så kan det være en idé at kigge nærmere på en snorkeskinne. 

Du kan købe en snorkeskinne hos din tandlæge, på apoteket, og online. Ved at købe en hos din tandlæge, kan snorkeskinnen blive special lavet til din kærestes tænder, hvilket gør at snorkeskinnen fungerer bedre. Dette kan dog godt gå hen og blive dyrt, så hvis du ikke har mange penge at gøre godt med, så kan du købe en på apoteket eller online.  

Du kan dog også kigge på andre løsninger på snorken inden du køber en snorkeskinne, hvis du ikke har pengene til en lige nu og her.  

2. Støvfrit sovemiljø 

En anden grund til snorken kan være en mild allergisk reaktion. Dette er grundet at ved en allergisk reaktion bliver næseslimhinden betændt og den hæver. Dette er med til delvist at spærre for luftvejene, hvilket er med til at gøre at din kæreste snorker.  

Hvis du tænker at det måske kan være en allergisk reaktion, skal du holde sovemiljøet støvfrit. Dette betyder at der skal gøre grundigt rent, ret ofte, for at holde støv niveauet nede. Dette gælder også madrasser og sengetøj. Det kan betyde at du skal rengøre sengetøj og madrasser oftere end man normalt ville, men ved at gøre dette kan din kæreste undgå en allergisk reaktion. Dette vil også stoppe snorken, eller i hvert fald mindske den, og derved give dig og din kæreste en chance for at få en bedre nats søvn. 

3. Sov på siden 

Hvis din kæreste døjer med snorken, kan du tjekke om de snorker, når de sover på ryggen. Hvis din kæreste snorker, når de sover på ryggen, så kan løsningen være at de skal lære at sove på siden. Der er flere måder hvorpå man kan lære at sove på siden. 

Din kæreste kan lære at sove på siden ved at gøre det ubehageligt at ligge på ryggen, eller gøre det svært at ligge på ryggen. Der kan lægges en stor pude bag ved din kæreste, hvilket gør det svært for dem at ligge på ryggen. Der kan syes ting (mindre bolde, mønter, eller ligene) på ryggen af nattøjet, dette gør det ubehageligt at ligge på ryggen, og med tiden vil din kæreste vende sig til at sove på siden. 

4. Undgå alkohol før sengetid 

Alkohol kan være med til at gøre at folk snorker, men det kan også gøre snorken være ved personer, som snorker i forvejen. Alkohol er med til at musklerne i svælget til at slappe af, hvilket kan gøre snorken værre. Men hos folk som allerede snorker kan alkohol før sengetid stoppe vejrtrækningen for en kort periode under søvnen. Dette kan være farligt, og det kan være med til at forværre snorken.  

Din kæreste bør derfor undgå alkohol mindst 4 timer før de går i seng, eller i hvert fald begrænse deres indtag. Dette er både det sikreste, men gør heller ikke snorken værre. 

5. Ørepropper 

Hvis I har prøvet en masse forskellige ting, men de virker ikke, og din kæreste stadig snorker. Så kan I altid snakke med en læge, for at høre om der er andre helbredsrelaterede problemer, som er grunden til snorken. Hvis der er dette kan I måske finde en løsning på problemet der. Dog kan dette godt tage noget tid, hvis der er nogle problemer. 

Hvis I ikke kan finde en løsning, så kan du altid prøve ørepropper. Dette løser ikke problemet med snorken, men det giver dig en mulighed for at få noget søvn, mens I måske leder efter en løsning til snorken. Der er mange forskellige grunde til snorken, og måske er det mere kompliceret end I ellers har gået og troet. Dette betyder dog ikke at du ikke bør sove i mens. Derfor kan du kigge på at anskaffe nogle ørepropper. Både du og din kæreste kan sove med dem, hvilket dæmper lyden af snorken for jer begge, og giver jer en chance for at få noget søvn. 

Menu
Top